Bureau

ROOS Bouwadvies & Ontwerpbureau

 

Welkom op mijn website.

 

Vanuit mijn praktijkervaring in de bouw ben ik verder doorgestroomd als bouwkundig ontwerper. De bouw is complex en je hebt met diverse partijen te maken om samen een project te realiseren. Omdat ik vanuit diverse hoeken zoals de aannemer en leveranciers heb gewerkt communiceert het makkelijk om een project in goede banen te leiden.

 

Wellicht heeft u  ideeën op papier gezet, maar weet u niet precies waar te beginnen?

Graag help ik u met het realiseren van uw droom object. Dit kan te maken hebben met wonen/ werken/ ontspanning of anderszins. Met name op het gebied van ontwerp (interieur en exterieur), tekenwerk en vergunning aanvragen ben ik u graag van dienst.

 

Dromers die echt iets moois willen. Dat kan variëren van het ontwerpen voor een verbouwing tot en met een nieuwe woning en dat tegen een aantrekkelijk tarief. Wilt u een totaalplaatje, inclusief uw keuken, badkamer en interieur geen probleem. Zoals mijn slogan zegt, individuele oplossingen voor exterieur en interieur, juist dat maakt uw woning persoonlijk.

 

 

werkwijze

KENNISMAKING

Een eerste kennismakingsgesprek is geheel kosteloos. Tijdens dit gesprek luister ik goed naar uw wensen.

 

Waarschijnlijk zijn er een aantal zaken die u absoluut van uw bestaande woning terug wilt zien in uw nieuwe woning, of juist niet. Uw wensenlijstje noemen we ook wel een PVE (programma van eisen).

HET SCHETSONTWERP

Een ontwerp moet natuurlijk aan uw verwachtingen voldoen, maar ook passen binnen het bestemmingsplan. Vaak gelden er ook beeldkwaliteitseisen vanuit de gemeente.

 

De voornaamste punten voor een schetsontwerp voor u hieronder opgesomd:

 

- bouwlocatie en omliggende bebouwing. Op welke wijze kunnen we de woning mooi in de omgeving      inpassen. Ik zeg weleens, de locatie is het belangrijkste aspect.

- PVE (programma van eisen).

- bestemmingsplan.

- welstandseisen.

- wat mag de woning kosten (bouwkosten).

 

Het schetsontwerp bespreken we uitgebreid samen. U krijgt alle tijd om het goed te bekijken en op u in te laten werken. Mocht u nog puntjes hebben die aangepast moeten worden dan verwerk ik deze op tekening zodat het totaalplaatje aan uw wensen voldoet.

VOOROVERLEG GEMEENTE

Alle ontwerpen die ik maak stuur ik door naar de gemeente ter vooroverleg. De gemeente toetst in de eerste instantie op het bestemmingsplan. Voldoet het ontwerp hieraan dan volgt vaak de beoordeling vanuit de welstand (beeldkwaliteit). Als het aan beide punten voldoet krijgt u schriftelijk

akkoord vanuit de gemeente. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat het plan voldoet, zodat gestart kan worden aan het definitief ontwerp.

DEFINITIEVE ONTWERP                    

Het voorlopig ontwerp zet ik om in een definitief ontwerp. In deze fase wordt alles verder uitgewerkt tot een plan waarop de gemeente vergunning kan verlenen.

AANVRAAG VERGUNNING

Vervolgens vraag ik de vergunning aan. Niet in alle gevallen is vergunning nodig, zoals bijvoorbeeld een uitbouw van uw woning. Maar ook in dit laatste geval vraag ik een vooroverleg aan bij de gemeente, zodat zeker is dat u zonder problemen kunt gaan bouwen.

BOUWBEGELEIDING

Vindt u het prettig om begeleiding te krijgen tijdens de bouw, zodat u zeker weet dat alles exact zo gebouwd wordt zoals we dat hebben bedacht en ontworpen? Dan verwijs ik u graag door naar een van de bouwbegeleiders die nauw betrokken zijn bij mijn bureau.